MétaSus werkt aan exportpromotie van milieutechnologie, dus technieken gerelateerd aan afvalmanagement, waterzuivering, luchtkwaliteit, bodemsanering, duurzame energie en energie efficiency. Diensten zijn onder meer het in kaart brengen en monitoren van de Nederlandse toeleveranciers, marktverkenningen, en de organisatie van inkomende en uitgaande handelsmissies en matchmaking evenementen. Voorbeelden van projecten zijn: brancheonderzoeken milieutechnologie in 2010 en 2012; marktverkenningen milieutechnologie in Argentinië, Bolivia, Colombia, Costa Rica, India, Panama en Tanzania; de organisatie van handelsmissies naar Panama, Bolivia, Costa Rica en (verschillende keren) Colombia en de organisatie van matchmaking evenementen in Frankrijk, Bulgarije en Nederland. MétaSus is penvoerder geweest van het Partners for International Business Programma Waste en Wastewater Colombia en ondersteunde daarbij het Government to Government programma rond afvalmanagement in Colombia.

 

Bert KeesmanMétaSus is een initiatief van Bert Keesman, Werktuigbouwkundig Ingenieur van de Technische Universiteit Eindhoven. Het is een platform om het business potentieel van milieuverbeteringen internationaal te verzilveren. Vandaar de term "Dubbel Duurzaam": milieuzorg (planet) leidt tot handel (profit). Bert heeft jarenlange ervaring als adviseur op het gebied van schoner produceren en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Gedurende negen jaar in het buitenland (twee jaar Thailand, zeven jaar Costa Rica) heeft hij exportmarkten voor Nederlandse clean technology van binnenuit leren kennen.

 

Inspiratie: "Je móet wel winst maken als je de planeet wilt redden”, Steven J. Bennett, Ecopreneuring, 1991 (eigen vertaling).

 

 

Voorbeelden van partners en klanten

 

 ADVERIO