Australia banner

Meteen de PIB Australië infosheet downloaden? Klik hier.

Laatste nieuws (september 2021): RVO heeft de aanvraag voor het PIB programma "Waste/CE Business Australia - Netherlands" (WASTE BAN) goedgekeurd! Het Actieplan is inmiddels ver ontwikkeld en het PIB convenant wordt in oktober 2021 getekend. Er is nog ruimte voor aanvullende deelnemers!

Achtergrond: Op 2 juli 2020 organiseerde het Nederlandse Consulaat-Generaal in Sydney, samen met RVO, een webinar over kansen in afvalmanagement in Australië. Tijdens het webinar werd duidelijk dat Australië kampt met een acuut afvalprobleem. Om dit aan te pakken heeft Australië ambitieuze doelen geformuleerd en worden investeringen vrijgemaakt om de problemen het hoofd te bieden en de economie meer circulair en toekomstbestendig te maken. Het perfecte moment dus om in te stappen met een consortium van Nederlandse bedrijven die producten en expertise leveren om afvalmanagement beter te organiseren.

In een PIB werkt een bedrijvenconsortium nauw samen met de Nederlandse overheid (ambassade en RVO) om gezamenlijk positie te verwerven op een buitenlandse markt. Natuurlijk zijn er door coronacrisis uitdagingen om de grens over te gaan, maar daar heeft de concurrentie ook last van. Gezien het tempo en doortastendheid van de Australische overheden zijn we er van overtuigd dat nu het moment is om samen te komen en plannen te maken.

De volgende bedrijven vormen het PIB consortium:

  • Blue Phoenix Group, Opwerking van bodemassen
  • Brink Industrial, Gescheiden afvalsystemen voor zakelijk gebruik en circulaire ondersteuning voor bedrijven
  • CEYES, Recycling van banden en kunstgras korrels
  • Dutch Power Group, Kleinschalige Waste to Energy
  • Hofstetter BV, Gasbehandeling en affakkelsystemen
  • Samenwerkingspartner: ENVAQUA, de branchevereniging van water- en milieutechnologiebedrijven

Het is in deze fase nog mogelijk om aan te haken bij het PIB consortium. Daarbij zal wel gekeken worden of de bedrijven die zich al hebben aangesloten hiermee akkoord zijn. Bel of mail Bert Keesman van MetaSus op 06 12699014, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bekijk ook vooral:

Go to top