De zomervakantie moet nog beginnen, maar laten we de blik toch even richten op het najaar. Er staat veel te gebeuren!


Zuid-Afrika: In de week 15-20 oktober organiseert RVO een economische missie naar Zuid-Afrika. De focus ligt op circulaire afvalverwerking, groene waterstof en toekomstgerichte land- en tuinbouw. Inschrijven kan al op de RVO site. In week 24-28 juli zijn Hans Breukelman van BreAd BV en Bert Keesman van MetaSus in Zuid-Afrika (Durban, Kaapstad, Johannesburg) om de mogelijkheden rond afval en circulaire economie scherp in kaart te brengen. Een plaatselijk team van experts doet een verdiepende studie. Geef alvast vragen en wensen mee aan Bert Keesman op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Israël/Palestijnse gebieden - Israël is een hoogtechnologisch land maar stort nog 75% van zijn afval. In de Palestijnse Gebieden is de situatie niet beter. Er loopt een zgn. "Pre PPS Programma" om de kansen rond afval en circulaire economie in kaart te brengen en de basis te leggen voor handel. Joan Prummel van Rijkswaterstaat en Bert Keesman van MetaSus hebben 19-23 juni een eerste verkenning uitgevoerd van de kansen in de regio. De plaatselijke bedrijven SUTOK en Solutions for Development voeren momenteel een nadere analyse uit. Tweede helft september presenteren we de resultaten in een voorlichtingssessie, als voorbereiding op een handelsmissie later dit jaar.


Australië - Sinds oktober 2021 loopt het Partners for International Business programma "Waste Business Australia - Netherlands" (WasteBAN). De deelnemende bedrijven zijn Adverio/Drycake, Blue Phoenix Group, DutchPowerGroup, FastFeetGrinded/Heilig, Gusella-Bakker en Hofstetter. Samenwerkingspartner is de Expertgroep Waste and Environmental Technologies van de Water Alliance. Afgelopen 24-28 oktober presenteerde het Nederlandse team zich op de Waste Expo in Melbourne. Komende 11-15 september zijn we in Perth voor de Waste & Recycle Conference en een aanvullend programma van veldbezoeken, matchmaking en netwerkbijeenkomsten. Het is mogelijk om aan te sluiten bij het WasteBAN programma (mits de huidige deelnemers akkoord zijn) en het is ook mogelijk om ad-hoc mee te doen met de Perth missie van 11-15 sep. Meld je even bij Bert Keesman op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Indonesië - Het Partners for International Business programma "NL Ecoparks" werd in oktober 2019 getekend. Deelnemers zijn Afvalzorg, Harvest Waste, Hofstetter, HYVA, Colubris Cleantech en Tritech Natural, met in dit geval de Open Universiteit als samenwerkingspartner. Afgelopen 29 mei - 2 juni heeft de Burgemeester van Medan in Assendelft een Intentieovereenkomst getekend met Afvalzorg en Tritech Natural om het stortplaatsprobleem in Medan aan te pakken. Het cluster is bezig met de voorbereidingen om zich in het najaar weer te presenteren in Indonesië. Wie interesse heeft om deel te nemen, kan zich melden bij de cluster coördinator Bert Keesman op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

Go to top